Ученик Ваше школе, Душан Миловановић са својим филмићем „Данди“ у оквиру Смотре кратког ђачког филма ФИЛМић 2012 освојио је највише гласова публике на веб страници смотре http://filmic.cnti.info . Ученик Душан Миловановићу и његов ментор, професорица Марији Андоновић Радојевић тиме су постали добитници награде публике. - пише у обaвештењу које је стигло на адресу школе.

ФИЛМић је део иницијативе Partners in Learning којом компанија Microsoft жели да омогући активнију улогу ученика у креирању медијских материјала и популарише овај вид дигиталне писмености у школи, кроз сарадњу ученика са наставником-ментором на изради пројеката. У нашој земљи ова ревија кратког ђачког филма jе организoванa по први пут 2009. године у суорганизацији са Центром за развој и примену науке, технологије и информатике (ЦНТИ). Претходне школске године 2011/ 2012. године реализовао се четврти циклус Републичке смотре кратког ђачког филма - ФИЛМић 2012. који је по први пут био увршћен у званични календар такмичења ученика и смотри од стране Министарства просвете. 

Наиме, Душан, ученик одељења 7/4,  аутор је филмића о псу Дандију. Са овим филмом Душан је учествовао у трци за престижну награду - Награду публике, раме уз раме са тимовима ученика млађе старосне групе, од 5. разреда до 8. разреда основне школе и исто тако са тимовима ученика старије старосне групе од 1. разреда до 4. разреда средње школе. Трка је трајала три месеца, почев од 1. јуна 2012. до 1. септембра 2012. Победа је била убедљива са 700 гласова разлике у односу на друго пласираног. Победа филмића "Данди" донео је награду публике Душану, а он је оствареним успехом успешно промовисао нашу школу и град Крагујевац.

Душану честитамо, а свима вама који сте га подржали на путу до награде се захваљуемо.

 

Више о самој смотри можете прочитати на http://filmic.cnti.info.

   
© © 2022 Основна школа "Светозар Марковић"