1

   

Награда за најплеменитији подвиг године

Gorica Dimitrijević

Учитељица основне школе „Светозар Марковић“ у Крагујевцу, Горица Димитријевић, добила је специјалну плакету за најплеменитији подвиг године, коју додељује компанија „Вечерње новости“. Oва племенита учитељица је својој ученици, Теодори Врањешевић, током тешке болести, држала свакодневно наставу путем скајпа, како не би заостајала у градиву. Поводом 56. традиционалне акције „Вечерњих новости“, награде за „Најплеменитији подвиг године“, отишле су у руке хуманим и несебичним људима, који су обележили 2018. годину. Међу њима је и Крагујевачанка Горица Димитријевић, учитељица основне школе „Светозар Марковић“. Награду је добила јер је добровољно, без икакве накнаде, свакодневно, Теодори Врањешевић, док је била на лечењу, држала часове путем интернета, како не би заостајала у градиву.

Учитељица Горица, одржала је најважнију животну лекцију својим ђацима, лекцију хуманости, другарства и поштовања. Теодори Врањешевић је ова подршка пуно значила. Захваљујући помоћи своје учитељице, успешно је завршила школску годину. Победила је болест и вратила се у Крагујевац 11. јула прошле године. Сада похађа пети разред.

У жирију за доделу награда су, поред академика Матије Бећковића и Душана Ковачевића, били и начелник ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић, глумице Рада Ђуричин и Тања Бошковић и главни и одговорни уредник компаније „Новости“ – Милорад Вучелић. Једногласно су донели одлуку да ову хуману награду доделе Горици Димитријевић.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

извор: РТК

   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"