Честитка руководиоца Школске управе

Поштована директорко, драга Тања,

поштовани ученици и наставници ОШ "Светозар Марковић",

СРЕЋАН ВАМ ДАН ШКОЛЕ!

Обраћам вам се само неколико минута после приредбе којом сте на бриљантан начин обележили свој Дан.

Целокупан наступ је био потпуно заокружен, осмишљен, увежбан (јасно се уочавао уложен рад), духовит, забаван, сценски ефектан, са веома озбиљним, поучним порукама упућеним нама одраслима.

Знам да сте сви заслужни за настанак овакве приредбе, и деца,  и наставници који су се на крају појавили на сцени и добили више него заслужен аплауз, и они који су свој рад уградили у уметност која нас је обасјавала са бине, а овога пута се на њој нису појавили -  сви учитељи и наставници ОШ "Светозар Марковић".

Одавно сам чуо од својих родитеља, био сам још дете: "Основа за успешност школске приредбе  је школски ХОР!" Наравно,  сада сам мало порастао и знам да се је ХОР видљив за ширу јавност на приредби, али да је његов значај много шири и да, за ученике, певање у ХОРУ и све што у њему добију, има важност за целокупан и школски и живот када се школовање заврши.

Зато  посебне честитке шаљем колегиници Маглешевој за више него професионалан приступ и резултате које годинама постиже у раду са децом, успевајући да из њих, на префињен, суптилан, стручан начин, начин јединственог музичког педагога и педагога уопште, изнедри оно без чега је успешност ретка: РАДОСТ У РАДУ ПРИ НАСТАНКУ ХОРСКЕ ПЕСМЕ КАО ВРХУНСКОГ ПРОДУКТА! И чланови ХОРА и сви солисти - певачи, су наступали сигурно, тачно, лако (мислим да је ово најтеже постићи), увежбано, опуштено и природно насмејано, ободрени њеним присуством, сигурним залеђем које се огледа у лику наставнице - диригента, а свесни својих сопствених снага и личног неисцрпног талента. И ово потоње им је освестила опет наставница Маглешева. Слушао сам пре самог наступа и док је приредба трајала, то је привилегија седења у првом реду, како им улива самопоуздање, како их са осмехом, сигурном диригентском руком, води ка томе, да, прво извођаче,  а потом и  нас присутне,  и  ХОР и њихов ДИРИГЕНТ, обасјавају светлошћу, односно оном врстом енергије и доживљаја, која се зове УМЕТНОСТ.

ХВАЛА ВАМ! 

Срдачно,

Горан Јоксимовић,
руководилац Школске управе