Државно ИНФОС 2018

Детаљи

ИНФОРМАТИЧАРИ ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ ТАКМИЧЕЊА СА
ДВА ДРУГА МЕСТА НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИНФОС 2018

IMG 20180415 155400

Данашњим учешћем на републичком нивоу такмичења "Информатичка олимпијада основаца" ИНФОС 2018 у организацији Регионалног центра за таленте Бор, завршено је једно прелепо дружење са једном посебном екипом “чудне” деце. Ове године су учествовали на чак 4 такмичења на којима су остварили врло запажене резулате. Kренули су од “Мајстора роботике”, такмичења одржаног у октобру у Истраживачкој станици Петница на којој су Томислав Манојловић, Марија Радосављевић, Душан Тодоровић и Јован Новокмет наступили као тим под називом - Брограмери, и освојили 3.место и пласман за национално такмичење First Lego League. Тим се проширио са још 6 чудака, променили су име и на FLLу наступили као Робосапиенси. Тиму су се придружили Невена Радојевић, Лазар Симић, Лазар Илић, Данило Бошњаковић, Димитрије Симовић и Јован Петровић. Било је и других који су покушали да се укључе у тим али темпо рада, време које је само такмичење захтевало су им били проблеми које нису могли да превазиђу па су одустајали. После вишемесечног тимског рада, програмирања, конструисања, истраживања и пројектовања уследила је јурњава за спонзорима. Такмичење су, иако су први пут учествовали, крунисали првом наградом за пројекат, а није занемарљив био ни резултат - 4. место у Робот игри (програмирању и конструсању робота за извршавање специфичних задатака). Успешно учешће такмичењу помогли су Spin company, Призма, FamilzPress, Piro Partz Shop, Лавиринт, којима се и овом приликом захваљујемо.

IMG 20180415 105706 IMG 20180415 123345

У међувремену одржан је школски ниво међународног такмичења из информатичке и рачунарске писмености “Дабар” на којем су 4 ученика остварила пласман за државни ниво. Државни ниво такмичења одржан је у марту када су се Невена Радојевић и Лазар Симић нашли међу 10 најбољих у својој категорији.

Није прошло ни месец дана кренула су такмичења Информатичке олимпијаде основаца, школски, окружни и републички ниво на којима део екипе Робосапиенса наставља да ради и ниже успехе. Након 4 прва и 4 друга места на школском, следи 8 првих на окружном од којих је 4 било са максималним бројем поена. Уследио је одлазак на републички ниво који је подразумевао поновно јурење спонзора. Одлазак на републички ниво такмичења овој изванредној деци омогућили су Вуловић транспорт и Spes travel. Резултати нису изостали тако да су овогодишњу сезону дружења и такмичења завршили у прелепом дружењу у Бору учешћем на такмичењу Томислав Манојловић, Димитрије Симовић, Лазар Симић, Невена Радојевић, Лазар Илић, Јован Новокмет а посебне резултате односно по друго место освојили су Јован Петровић и Душан Тодоровић.

Честитам вам на успесима које сте постизали целе године. Била ми је част дружити се са вама и желим вам пуно успеха у даљем раду. Још једном се захваљујем и свим спонзорима што су им омогућили да покажу своје знање и вештине на највишим нивоима такмичења!

Марија Андоновић Радојевић
наставник информатике и рачунарства

   
© 2016 Основна школа "Светозар Марковић" Крагујевац