Обавештење - Пробни

Детаљи

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА
ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

alert

Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС, у циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит и ове године организује пробни завршни испит. Осим симулације завршног испита, циљ организовања пробног завршног испита је тај да се неколико недеља пред завршни испит види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.

Пробни завршни испит за школску 2017/2018. годину, према Календару активности, који је усвојила Комисија за спровођење завршног испита за школску 2017/2018. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2018/2019. годину, организоваће се 13. и 14. 4. 2018. године.

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда, ће 13.4.2018. године, у 12 часова, у оквиру пробног завршног испита полагати тест из математике, док ће 14.4.2018. године, у 9 часова, полагати тест из српског/матерњег језика, а у 11:30 часова комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија).

У петак, ученици су у обавези да буду испред главног улаза школе у 11:30 где ће их дочекати одељењске старешине и дежурни наставници, а у суботу, ученици треба да дођу у школу у 08:30. 

На тестирање обавезно треба понети : ђачку књижицухемијску оловку, графитну оловку и гумицу, а за тест из математике, потребно је понети и троугао, лењир и шестар.

На огласној табли у просторијама школе, ученици могу да виде свој редни број и број учионице у којој ће решавати тест (учионице на првом и другом спрату).

Ученик треба да седи на месту са редним бројем који одговара редном броју са збирног списка ученика.

Ученици треба да дођу у школу на време. Од личних ствари у просторију се могу унети само вода или освежавајући напитак, а све остале ствари се пре почетка тестирања обавезно одлажу на посебно место у учионици.

   
© 2016 Основна школа "Светозар Марковић" Крагујевац