Посета Акваријуму

Детаљи

Посета Акваријуму на

Природно-математичком факултету у Крагујевцу

С обзиром да се у настави биологије шестог разреда обрађују садржаји из зоологије, ученици овог разреда су имали прилику да посете први јавни Акваријум на Природно-математичком факултету у Крагујевцу. Посете су организоване током суботе, 26. маја (6-7 и 6-5) и 09. јуна (6-1,2,3,4,5 и 6). Са ученицима су биле и професорке биологије Снежана Сретеновић-Вукадиновић и Ања Срећковић.

Одласком у акваријум, ученици су могли да пре свега виде рибе наших река и језера, Балканског полуострва (шаранске врсте риба, кечиге...), али и рибе из тропских крајева Азије, Африке и Јужне Америке (цихлиде, сијамска риба борац, пиране...). Саставни део животињске галерије су и водеземци (тритони) и гмизавци (барска корњача, игуана и индијски питон и боа). Ученици су могли да примете и акваријуме у којима су показани различити нивои загађености воде и да сазнају који организми могу да живе у њима. Поред кичмењачке фауне ученици су у акваријуму видели и неке примерке бескичмењака (ракове, шкољке...).

На овај начин ученици су имали прилику да обнове и да у једној забавној атмосфери употпуне своје знање из биологије, сликовито и практично, али и да се међусобно друже.

Ања Срећковић,

професорка биологије

09. 06.2012., Крагујевац

   

Електронски дневник  

   

Летопис школе  

letopis17 18

   

Промотивни спот  

 
   

boravak

   

Приручник за родитеље  

1419375043

   
© 2016 Основна школа "Светозар Марковић" Крагујевац