plakat za upis

Захтев за упис у први разред можете преузети овде.

   

infos2022.jpg

8. маја 2022. у Бору одржано је седмо по реду Међународно такмичење талентованих ученика из информатике INFOS2022 у организацији Регионалног центра за таленте Бор и Центра за развој краативност Цезарбор. Од 170 ученика који су остварили пласман на претходно одржаном републичком нивоу, 46 ученика је показало изузетно високо знање из области историјата и хардвера рачунара и освојило неко од прва три места на међународном нивоу. Међу награђенима је 9 крагујевачких ученика. 

1.jpg

Ученици другог разреда специјализованих одељења за информатику Прве крагујевачке гимназије Душан Тодоровић и Јован Новокмет, освојили су прво место, а од 9 ученика Основне школе „Светозар Марковић“ 7 је награђено. Ђурђина Симић, ученица шестог разреда освојила је 1. место. Ученици седмог разреда Јана Јовановић, Јанко Лекић и Томислав Петровић освојили су 2. место, а ученици петог разреда Ана Петровић, Марија Урукало и Филип Николић 3. место. Иако нису освојиле медаље и Мина Бигић, ученица седмог разреда и Дуња Темелковски, ученица петог разреда, показале су на такмичењу завидно знање. Ментор свим крагујевачким ученицима била је Марија Андоновић Радојевић, наставник информатике и рачунарства, педагошки саветник.

Захваљујемо се компанији Seavus која је подржале крагујевачке ученике и омогућила им одлазак и учешће на овом такмичењу.

 

   

Електронски дневник  

   

Кутак школског педагога и психолога  

workpic kids in circle

   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"